25.5.2014

Kesätöitä metsästämässä rekrytapahtumassa Virroilla

Perjantaina 7.3.2014 vietettiin Virroilla TE-toimistolla OPTIO-rekrytapahtumaa. Tapahtuma oli suunnattu työnhakijoille ja eritoten paikalle odotettiin nuoria. Paikan päällä oli runsas joukko paikkakunnan firmoja edustettuna muun muassa Nuorisokeskus Marttinen, Finncont, Virtain kaupunki, TE-toimisto, TAMK, Liljanne-koti, Ainala ry, Rantaterassi Baarpuuri sekä Takuulla tekemistä! -projekti.

Tapahtumassa kohtasivat kesätöitä hakevat nuoret ja kesätöitä tarjoavat firmat. Tunnelma paikan päällä oli rento ja mukava. Nuoret kyselivät yllättävän paljon työnantajilta työpaikoista mikä oli positiivista. Kynät sauhuten he kirjoittivat työhakemuksia firmoille. Kiinnostusta kesätöitä kohtaan tuntui riittävän.

Kyselin muutamien nuorten ajatuksia opinnoista ja kesätöistä. Eräät pojat kertoivat, että suunnitelmat olivat erittäin selkeät: yläaste kunnialla loppuun, sitten kesätöihin ja syksyllä jatko-opintoihin Ähtärin ammattioppilaitokseen. Nuori mies kyseli yritysten nimiä, joista voisi kysellä opintoihin liittyvää harjoittelupaikkaa. Hän kertoi opiskelevansa TAMKissa Tampereen toimipisteessä. Tyttöduo etsi kesätöitä ainakin osaksi kesää. Kuulemma lomaakin halusivat hieman viettää. Mutta kumminkin se oman rahan tienaaminen oli heillä mielessä ja rahareikiäkin kuulemma löytyi.

Eihän töitä sentään kuivin suin tarvinnut kysellä, vaan tarjolla oli kahvia, mehua ja keksiä. Niin, ja karkkeja unohtamatta. Niitä näkyi olevan melkein jokaisella esittelijällä pöydällään.

Tilaisuus oli onnistunut ja paikan päällä kävi näiden kahden tunnin aikana paljon nuoria. Päivän anti oli puolin ja toisin antoisa. Täällä oikeasti kohtasivat työnhakijat ja työnantajat. Tilaisuus auttoi nuoria kesätöiden hakemisessa, koska heidän oli helpompi kohdata työnantajat kasvotusten ja esitellä itsensä. Ja tällä tavalla paikkakunnan nuoriso tuli tutummaksi myös työnantajille.


Kirjoittanut/Takuulla tekemistä!
Hansu
Virtain toimipiste, Tampereen ammattikorkeakoulu
Ylä-Pirkanmaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia teksti sinussa herätti? Kommentoi!