25.5.2014

Virroilla katseltiin tulevaisuuteen

Kevään yhteishaun toiseksi viimeisenä päivänä katseltiin tulevaisuuteen Virroilla Tredun toimipisteessä. Paikan päällä Tredun opinto-ohjaaja Soili Ykspetäjä esitteli eri mahdollisuuksia hakeutua ammatilliseen koulutukseen. Oli mukavaa, kun paikalla oli myös oppilaitoksen oppilaita, jotka kertoivat omista opinnoistaan.

Allekirjoittaneelle jäi mieleen erityisesti kommentti ”koulusta valmistuvat vartijat työllistyvät heti”. Turvallisuusalalla on siis kysyntää nyt. Hienoa! Lähihoitajaksi opiskelevat nuoret tekivät töitä jo koulun ohessa, eli kysyntää työelämässä oli myös heillä.

Yleisölle esiteltiin TAMKin opiskelijoiden tekemät esittelyvideot eri suuntautumisvaihtoehdoista, joita Tredun Virtain toimipiste tarjoaa nuorille. Videot olivat mukaansatempaaviaa ja hienosti rakennettuja kokonaisuuksia.

TAMKin viestinnän opettaja kertoi ammattikorkeakoulun tarjoamista vaihtoehdoista sekä aikuisille suunnatuista kursseista. Tarjolla oli muun muassa ukulelen soiton opettelua sekä 3D-piirtämistä – mielenkiintoista.

Mukana menossa oli myös Takuulla tekemistä! -projekti. Esittelimme projektin tavoitteet sekä kerroimme blogista ja YouTube-videoista. Kävimme myös kurkkaamassa olemassa olevia blogitekstejä.

Paikalla oli myös TE-toimiston sekä Virtain kaupungin ja Nuorisokeskus Marttisen edustajia.

Lopuksi oli yhteistä jutustelua nuorten ja paikalla olevien aikuisten kesken. Keskustelua käytiin kovasti puolin sekä toisin. Muutama ideakin kirjattiin ylös odottamaan tulevaisuutta. Hyviä kannanottoja ja kommentteja tuli nuorten puolelta. Iltapäivästä jäi hyvä maku myös allekirjoittaneelle.


Kirjoittanut/Takuulla tekemistä!
Hansu
Virtain toimipiste, Tampereen ammattikorkeakoulu
Ylä-Pirkanmaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia teksti sinussa herätti? Kommentoi!