27.5.2015

Nuorille töitä! - tapahtuma Keskustorilla

Kesäisenä torstaina 5.6.2014 Tampereen Keskustorilla järjestettiin Nuorille töitä! -tapahtuma. Tapahtuman tarkoituksena oli tuoda yhteen töitä hakevat nuoret ja avoimet työpaikat. 

Paikalla oli myös oppilaitosten edustajia kertomassa omasta koulutustarjonnastaan. Tapahtuman kohderyhmään kuuluivat kaikki alle 30-vuotiaat. Tapahtuman juonsi Oskari Palomäki ja esiintyjinä kuultiin Uusi päivä -sarjasta tuttua Vihreät valot -yhtyettä sekä nähtiin taikuri Jose Ahosen taikatemppuja. Tapahtuma kesti kahdestatoista kello kuuteentoista. Tapahtumassa oli tarjolla kaiken kaikkiaan yli 130 avointa työpaikkaa ja 50 näytteilleasettajaa, joista 30 oli yritysten pitämiä esittelypisteitä. Töiden hakeminen onnistui jättämällä CV tai käyntikortti itseä kiinnostavan yrityksen pisteelle.

Takuulla tekemistä! menossa mukana

Kuva: Takuulla tekemistä -projektin työntekijöitä
Nuorille töitä! -tapahtumassa

Takuulla tekemistä! -projekti oli mukana toteuttamassa tapahtumaa, tapahtumapäivänä meillä oli myös oma esittelypiste. Esittelypisteellä jaoimme myös infomateriaaleja Tampereen ammattikorkeakoulusta ja kerroimme eri koulutusvaihtoehdoista.
 
Kuvaustiimimme toteutti myös mainosvideon tapahtuman markkinoimiseksi. Tapahtumaa edeltävänä keskiviikkona ikuistimme tapahtuman rakentamisen ja pystytyksen Vanhan kirkon kellotapulista videolle.

Kuva: Kuvaukset ja haastattelut käynnissä

TT!-projektissa on tehtävänämme jakaa mielenkiintoisella tavalla lyhyiden videoiden ja blogitekstien kautta tietoa eri koulutus- ja työllistymisvaihtoehdoista nuorille.

Keskustorilla ständimme vetonaulana toimi
K e s ä k u v a p i s t e, jossa nuoret pääsivät kertomaan oman unelmansa ja se ikuistettiin valokuvaamalla. Valokuvaajina toimivat TT!-projektin tiimiläisemme. 


Videoimme myös  y r i t y s t e n   v i d e o h a a s t e i t a, joissa yritykset kertovat kuinka monta nuorta he ovat palkanneet töihin ja haastavat muut yritykset tekemään samoin.

Kuvasimme tapahtuman aikana huikeat 10 videohaastetta! Kesäkuvat on julkaistu Takuulla tekemistä! -projektin Facebook-sivulla ja videohaasteet YouTube-kanavallamme.Kuva: Nuorten unelmia Kesäkuvapisteessä

 

Nuorille töitä -tapahtuma oli menestys


Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli suuri menestys. Sää suosi, aurinko paistoi ja lämmitti, ja tapahtumaan osallistui upeasti runsaat 1500 nuorta. Ilmapiiri oli iloinen ja positiivinen, ja on varmaa, että yrityksiä saatiin tuotua lähemmäs nuoria ja toisinpäin.

Onnistuneesta tapahtumasta saamme kaikkien osallistujien lisäksi kiittää myös tapahtuman pääjärjestäjiä, joita olivat Pirkanmaan Yrittäjät ry, TE-toimisto, ELY-keskus, Tampereen kaupunki, Yritys-Suomi, TAKK ja TAMK.

 

Tapahtuman ohjelmasivu: http://toimistot.te-palvelut.fi/pirkanmaa/keskustoritapahtuma2

Tapahtumavideot ja videohaasteet löytyvät soittolistalta nimellä Nuorille töitä -tapahtuma 5.6.2014:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLieuUlDhUo2ZKf93Il0kaH_h_eW0qh1oE

Järjestäjät:


http://www.yrittajat.fi/fi-FI/pirkanmaanyrittajat/
  http://toimistot.te-palvelut.fi/pirkanmaa/
  http://www.ely-keskus.fi/
  http://www.tampere.fi/
  http://www.yrityssuomi.fi/
  http://takk.fi/
  http://www.tamk.fi/

.............................................
Kirjoittanut/Takuulla tekemistä!
Jenni Pansio
Liiketalouden opiskelija, Tampereen ammattikorkeakoulu
   

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia teksti sinussa herätti? Kommentoi!