1.12.2014

Näistä pikkujouluista lompakko kiittää

Oona nuukailee -juttusarja alkaa. Miten onnistuvat "Pikkujoulut edullisesti" 1/6.

Ensimmäinen joulukuvasto tuli postissa lokakuussa. Kaupat varustautuvat vuoden ihanimpaan juhlaan hyvissä ajoin, jotta myyntivolyymi on varmasti riittävän suuri. Piparkakkumuotit, kimaltavat pakettikortit ja muu mukava tilpehööri luovat tunnelmaa, mutta samalla ne tekevät loven opiskelijan lompakkoon. Jouluiset juhlat onnistuvat myös pienellä budjetilla. 


Valaistus ja musiikki luovat tunnelmaa


Jos et halua täyttää kotia tonttukrääsällä, keskity olennaiseen. Siivoa huolella, karsi pikkusälä ja panosta tunnelmalliseen valaistukseen: kynttilät ja lyhdyt ovat ihania, ja niitä saa edullisesti lähes joka kaupasta. Huolehdithan kuitenkin paloturvallisuudesta.

Pidä jouluinen fiilis katossa tunnelmallisella valaistuksella.

Musiikiksi sopii suosikkibiiseistä koottu soittolista. Voit myös olla old school ja lainata kasan jouluisia cd-levyjä kirjastosta.

Itsetehty ruoka tekee juhlan

 

Tarjoilu voi olla edullista. Vaihtoehtoja ei tarvitse olla useita, kunhan ruokaa on riittävästi jokaiselle vieraalle. Omatekoiset leivonnaiset ovat edullisia ja maistuivat kaikille. Joulupiparit ja -tortut ovat makea klassikko, suolaiseksi sopii kaikki pitsasta kanapiirakkaan. Valmisruoka tulee kalleimmaksi, joten tee itse mahdollisimman paljon.

Jos vieraita on tulossa kymmenittäin, jaa kuluja ja pyydä kutsuttuja tuomaan mukanaan syötävää tai juotavaa. Huomioithan, etteivät kaikki vieraat välttämättä juo alkoholia: glögi on hyvä vaihtoehto niin alkoholittomana kuin terästettynä. Black tie, tai naamiaiset

 

Hyvä keino hauskaan tunnelmaan on pitää naamiaisaiheiset pikkujoulut. Parhaat asut ovat itse koottuja, ja puvun osia saa esimerkiksi kirppareilta. Keksi teema, jonka ympärille on helppo pukeutua: satuhahmot ja eri aikakaudet ovat simppeleitä. Juhlavaa pukeutumista toivova kirjoittaa kutsuun black tie.
Itämaisen tanssijan asu vai Neuvosto-upseerin uniformu?
Bileiden teema määrittää pukeutumisen.


Lahjoissa tärkeintä on hyvä mieli

 

Pikkujouluissa on kiva jakaa paketteja. Säästeliäs keksii aineettomia lahjoja, joten lupaudu lenkkiseuraksi tai kokoa ystävällesi Youtubeen biisilista. Toimita aineeton lahja kauniissa kortissa. Toinen vaihtoehto on kerätä porukalla parikymppiä kasaan ja lahjoittaa se kaikille tärkeään kohteeseen.

Hyvä mieli kestää pidempään kuin parin euron turhake. 

......................................
Kirjoittanut/Takuulla tekemistä!
Oona Uski
Liiketalouden opiskelija, Tampereen ammattikorkeakoulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia teksti sinussa herätti? Kommentoi!