24.8.2015

Nuorten talo Tampereella

Lähdimme uteliaana Takuulla tekemistä -videotiimin kanssa tutustumaan Tampereen Nuorten taloon, paikkaan, josta minä en ainakaan ollut koskaan ennen kuullut. Nuorten talon tilat vaikuttivat hyvin toimistomaisilta – tottakai, koska siellä tehdään tärkeitä asioita. Talolla ei hengailla, vaan tartutaan napakasti nuorten ongelmiin. Kuitenkin Ilmapiiri tuntui ihanan lämpimältä; kuin paikka huokuisi lämpöä ja toivottaisi jokaisen tervetulleeksi.

Ohjaajat Harri Niemelä ja Timo Heininen Etsivästä työstä tervehtivät meitä iloisesti. Miehistä huomaa, että he ovat hyvin avoimia ja täysin kutsumusammatissaan. Heistä palaa halu auttaa nuoria ja se välittyy meihin täysin. He painottavat, että ovi on auki kaikille nuorille, vaikka ongelmaa ei vielä itse tietäisi. Taloon voi tulla aina aukioloaikoina vaikka juomaan vain kahvia ja tervehtimään työntekijöitä. Nuorten talo on avoinna tiistaista torstaihin kello 12 - 16. ”Jos kokee tarvetta ihan mille tahansa ongelmalle, apua saa aina”, Timo sanoo.

”Kaikki alle 30 vuotiaat, pääsääntöisesti lapsettomat ihmiset, voivat tulla nimettömästi käymään tai varata ajan tapaamiselle” Kertoo Minna Mustonen, aikuissosiaalityöntekijä, joka käy talolla kaksi kertaa viikossa. Hän kertoo, että jokainen apua tarvitseva saa sitä. Yhdessä he miettivät nuoren ongelmaa ja alkavat ratkaista sitä. Mitään päätöksiä talossa ei kuitenkaan tehdä. Vaan apu on nimenomaan nuoren tukemista eteenpäin. ”Voimme esimerkiksi varata aikoja eri toimijoille, kuten sosiaalitoimeen tai työ- ja elinkeinotoimistoon ja näin auttaa nuorta eteenpäin elämässään.”

Nuorten talo on Tampereen Tammelassa sijaitseva toimipiste kaikille nuorille, jotka etsivät suuntaa elämälle. Talon väki tekee yhteistyötä eri viranomaistoimijoiden kanssa. Nuorten talossa saa apua käytännössä mihin tahansa ongelmaan liittyen kuten esimerkiksi asumiseen, elämänhallintaan, koulutukseen, toimeentuloon sekä päihde- ja mielenterveysongelmiin.Katso Takuulla tekemistä -projektin video
Helposti lähestyttävää palvelua nuorille Nuorten talossa
 Nuorten talon palvelut löytyvät linkistä:

http://www.tampere.fi/perhejasosiaalipalvelut/nuortentalo/palvelut.html#Oppilaitokset


............................
Kirjoittanut
Ida-Maria Matinlauri
Takuulla tekemistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia teksti sinussa herätti? Kommentoi!