24.1.2015

Edullinen harrastus lataa akkuja

Oona nuukailee -juttusarjassa "Edullinen harrastus lataa akkuja" 3/6 

Pitkät koulupäivät ja kunnon kasa kotitehtäviä pitävät opiskelijan kiireisenä, mutta onneksi välillä on tilaisuus viettää vapaa-aikaa. Koulun vastapainoksi tarvitaan mukavaa tekemistä, jotta oppikirjat jaksavat innostaa kuukaudesta toiseen. Kiva harrastus vie vapaalla mennessään, eikä harrastamisen tarvitse olla kallista.

 

Kesäkuntoon nollabudjetilla


Vaikka salilla käynti on edelleen muodikasta, timminä voi pysyä maksamatta kalliita kuntosalimaksuja.

Juokseminen on ilmaista ja kohottaa taatusti kuntoa. Kaverin kanssa lenkkeily on tuplasti kivempaa. Myös kotijumppa ja kahvakuulailu ovat hyviä vaihtoehtoja salilla jyystämiselle. Varmistathan, että osaat oikeat tekniikat, sillä väärin tehdyt liikkeet voivat johtaa vammoihin. Kuva: Lainakirjat ovat ilmaista viihdykettä. 
Suosikit voi pyytää lahjaksi.

Kirjasto on viihteen ja tiedon koti


Etsitkö ilmaista lukemista? Mene kirjastoon! Pirkanmaan kirjastot
tarjoavat laajan valikoiman teoksia Dostojevskista Tove Janssoniin. Kaunokirjallisuuteen vihkiytymättömätkin löytävät varmasti mieleisiä tietoteoksia. Hae opaskirja Lontooseen ja tee nojatuolimatka. Opettele ompelemaan kaavakirjan avulla tai hanki tietoa terveellisestä ruokavaliosta. Kunnon kirja on löhöillan pelastus.

 

 

 

Kuva: Rockista jazziin, listahiteistä klassikoihin.
 Rytmi rentouttaa.

 

Ruutua voi töllöttää puoli-ilmaiseksi


Leffassa käynti on kivaa, mutta kallista. Internetin kautta toimivat elokuva- ja sarjakirjastot maksavat kuukaudessa alle leffalipun hinnan. Poppaa popcornit kotona ja kutsu kaverit kylään! Meillä odotellaan uutta BoJack Horsemania ja Game of Thronesin tulevaa kautta.

Youtube on loistava kanava ruutuviihteelle, etsit sitten meikkitutoriaalia tai julkkisparodioita. Hyvää musiikkia varten kannattaa tutustua Scott Bradleen
kanavaan: Hän coveroi tämän päivän hittejä menneen ajan tyyliin. 
 

Hyvä mieli ihan ilmaiseksi


Jos haluat tehdä vapaalla myös toisille hyvää, kokeile vapaaehtoistyötä. Auttajia tarvitaan aina! Nettiä selaamalla löytyy lukuisia järjestöjä, jotka ottavat mielellään mukaan työporukkaansa. Paikkaa hakiessa kannattaa miettiä omia kiinnostuksenkohteita: Jos unelmoi työstä eläinten parissa, lemmikkikoti voisi olla hyvä paikka.

Myös oman jaksamisen tarkastelu on paikallaan, sillä vapaaehtoistyössä voi kohdata rankkojakin tilanteita. Itseään ei kannata uuvuttaa: harrastuksen pitäisi olla palauttavaa arjen ahertamisen keskellä. 


......................................
Kirjoittanut/Takuulla tekemistä!
Oona Uski
Liiketalouden opiskelija, Tampereen ammattikorkeakoulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia teksti sinussa herätti? Kommentoi!