2.4.2015

Home cheap home

Oona nuukailee -juttusarjassa "Home cheap home" 5/6

Koti on opiskelijalle paikka levätä ja latautua kiireisen koulutyön keskellä. Vuokrakämpästä pitäisi saada omannäköinen, vaikka tilaa ja rahaa on rajoitetusti. Kokosin muutamia vinkkejä oman sopen sisustamiseen lompakkoa tuhoamatta.


Sänky ja pyykkikone kuntoon, muista alet

Suosi alennuksia isoissa hankinnoissa, kuten sängyssä ja kodinkoneissa. Jyskit ja Askot lähettävät alekuvastoja vähintään kerran kuussa. Ympyröi tarpeelliset ja mene kauppaan katselemaan. Alennustuotteiden tulee kuitenkin olla kunnollisia, ethän halua kotiisi huonosti tehtyjä tuotteita. Aletuote tulee kalliiksi, jos se hajoaa ensimmäisellä käyttökerralla.

Kuva: Kunnon sänky on hyväksi myös selällesi

Sängyn ja pyykinpesukoneen tulee olla hyvälaatuisia, oli alennus kuinka huimaava. Kakkoslaadun runkopatjalla pilaat vain selkäsi, ja halpahallin pyykkimasiina rymisee ja pesee huolimattomasti. Säästä ennemmin pienissä yksityiskohdissa, kuten koristetyynyissä ja kynttilöissä. Minisälää saa halvalla vaikka Ikeasta tai kirpparilta.  
 
Kuva: Hyvistä kodinkoneista kannattaa maksaa
  

 

 

 

 

 

 

Kalusteet kodin tekevät 

Kuva: Käytettynä olen hankkinut ruokapöydän tuoleineen

Osta käytettynä. Itselläni ruokapöytä tuoleineen, cd-teline, mikro, pikkupöytä ja pari mattoa ovat käytettyinä ostettuja tai saatuja. Käytetty ruokailuryhmä maksaa viidenneksen tuliterästä, eivätkä pienet kulumajäljet haittaa. Jos tykkäät näpertelystä, osta eriparisia vanhoja tuoleja ja tuunaa tuolit maalilla ja koristeilla. Käytettyä voi metsästää kirppareilta, kierrätyskeskuksista ja netistä. Vanhaan tavaraan pätee sama sääntö kuin uutena hankittuun: osta kunnollista.

Monikäyttöiset kalusteet ovat parhaita. Pikkusohvan ja patjan sijaan hanki vuodesohva, niin säästät tilaa ja rahaa. Kirjahylly, jossa voi sekä säilyttää tavaraa että pitää mieluisia esineitä esillä, on kätevä. Pöytälaatikot, avattava rahi ja matala laatikko sohvan alla tuovat lisätilaa. Vaatehuone nostaa monesti vuokran suuruutta, joten mieti, onko se tarpeellinen. Mikäli tavaramäärän saa järkevästi kaappeihin ja komeroihin, vaatehuoneeton asunto voi olla parempi.Pieni lisä tuo tunnelmaa

Värikäs verho muuttaa koko huoneen ilmeen. Näyttävä kangasmassa lattiasta kattoon tekee valjuimmillekin seinille ihmeitä. Voit sisustaa muuten ajattoman neutraalisti ja muuttaa ilmettä kivoilla verhoilla. Muutamalla erilaisella verhoparilla saa paljon vaihtelua.

Kivoja ekstroja ovat myös taulut, koristeviltit, tyynyt ja kynttilät. Käytä pikkusälään mahdollisimman vähän rahaa, jolloin voit hankkia useita vaihtoehtoja kyllästymisen varalle. Peileillä voi luoda tilan tunnetta ahtaaseen kammariin. Ennen kuin kiinnität seinille mitään pysyvää, kysy lupaa vuokranantajaltasi. Syvä poranjälki keskellä seinää voi suututtaa vuokraajan.

 

Kuva: Värikäs verho muuttaa koko huoneen tunnelman
Kuva: Pienet ekstrat kuten kynttilät, saavat olla halpoja


Lopuksi  i l m a i n e n  v i n k k i  mieleiseen kotiin: Siivoa usein!
Siistit, pölyttömät pinnat ja rojuton ruokapöytä tekevät jokaisesta tilasta kutsuvan.


......................................  
Kirjoittanut/Takuulla tekemistä!
Oona Uski
Liiketalouden opiskelija, Tampereen ammattikorkeakoulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ajatuksia teksti sinussa herätti? Kommentoi!